All Categories
Featured
Tussen wat je zelf graag wilt en wat de praktijk daadwerkelijk inhoudt, kan soms een wereld van verschil zitten. Goed, we gaan er vanuit dat je al dat voorwerk hebt gedaan. Je weet wat voor ras je wilt, en nu moet je op zoek naar een leverancier! Toch klopt het wel, dat de fokker van je hond een leverancier is.
Een hond is – wettelijk gezien – een produkt. Laten we even op die wijze naar het produkt, jouw aanstaande hond, kijken. Er zijn een aantal regels waar fokkers zich aan moeten houden, zoals o. a. het Besluit scheiden van dierenDit besluit geeft o. a. aan dat honden, jonger dan 7 weken, niet gescheiden mogen worden van hun moeder.
Daar zijn jonge honden nog niet klaar voor met soms dramatische gevolgen van dien. Denk dan aan honden met een hechtingsproblematiek, of honden die simpelweg niet hebben geleerd op juiste wijze te communiceren met soortgenoten en mensen. Dit kan in sommige gevallen leiden tot gevaarlijke situaties. In andere gevallen tot gekwetste honden die een communicatieve achterstand hebben die niet meer helemaal recht te trekken is.
Redelijkerwijs… Niet alle honden zijn kampioenen of worden perfect luisterend geboren, zoals niet alle ijskasten een leven lang meegaan. Het is dus onredelijk om te klagen bij de fokker als je hond heupklachten heeft terwijl je zelf geen rekening houd met zijn gewrichten en de jonge hond veel langer laat lopen dan eigenlijk goed voor hem is.
Ze zijn dan misschien wel heel intelligent, dat betekent niet dat ze klakkeloos alles doen wat je zegt, als je ze niet eerst léért wat je van ze wilt. Uiteraard mag je wel verwachten dat de fokker zijn best heeft gedaan een zo gezond mogelijke hond te fokken. Zowel geestelijk als lichamelijk (neukende honden).
Ook al heb je als fokker hele bloedlijnen uitgezocht, er kan soms toch een dove hond in je nest zitten of een vervelend karakter. Dat is simpelweg een gegeven. Een fokker die echter willens en wetens met een lichamelijk of geestelijk ziek “produkt” fokt omdat het beestje er wel prachtig uitziet, is uiteraard een ander verhaal. neukende honden.
Toch is het belangrijk ook hier bij stil te staan want het maakt soms het verschil tussen “een hondenleven lang ellende” of “een hondenleven lang plezier”. Het verschil tussen fokkers, broodfokkers en hobbyfokkers is vooral te vinden in de motivatie waaróm een fokker honden fokt (neukende honden). We zetten ze eens op een rijtje: Een goede fokker is gek op een specifiek hondenras en probeert honden te fokken die voldoen aan de rasstandaard.
De fokker maakt zich hard voor het ras waar zijn liefde naar uit gaat en stelt alles in het werk het ras te behouden en zelfs te verbeteren. Een goede fokker is niet alleen begaan met die lieve, mooie puppy’s die hij fokt, maar ook met de moeder van de pups en de toekomst van het ras.
De teef krijgt niet eindeloos nesten en wordt goed verzorgd. Ze maakt onderdeel uit van het huishouden en ligt niet ergens achteraf in een stal om enkel te dienen als levende puppyfabriek. Ook kijkt een goede fokker secuur naar de combinatie waarmee hij fokt. Hij kijkt niet alleen naar uiterlijk, maar gaat ook bloedlijnen na om te beoordelen of deze combinatie wel/niet geschikt is, of er geen ziektes door de bloedlijn sluimeren, maar ook naar het karakter van de eventuele moeder- of vaderhond omdat dit een rol kan spelen bij de karakterontwikkeling van de pups. neukende honden.
De kans dat puppy’s uit zo’n nest dit gedrag namelijk overerven is te groot en daarom te risicovol. Ook een moederhond met niet aangeboren gedragsproblemen neemt risico’s met zich mee. Hoewel dit gedrag niet overerfelijk is, leert de jonge pup wel al van mama hoe hij zijn omgeving moet ervaren.
Alles wat de hond in deze zo gevoelige fase leert, staat als het ware opgeslagen op de “harde schijf”. Goede fokkers nemen al dit soort overwegingen mee als ze besluiten met een bepaalde combinatie te fokken. Een aanstaande pupeigenaar kan ook altijd inzage krijgen in de stamboom van zowel de vader- als moederhond.
Als een aanstaande pupkoper om inzage vraagt, moet het ook geen probleem zijn deze te krijgen. Een goede fokker is ook kritisch ten opzichte van aanstaande pupkopers of geïnteresseerde (neukende honden). Is hij van mening dat je niet geschikt bent om een pup van hem af te nemen, dan verkoopt hij je geen pup.
Zij hebben de eerste weken van je pup dag en nacht paraat gestaan om ze te omringen met liefde, aandacht en zorg. Sterker nog, nog voordat je pup geboren was, waren ze al bezig met je pup! Ze zijn oprecht trots op hun”produkt” en willen dan ook alleen maar de beste eigenaren matchen met hun hondjes (neukende honden).
Iedereen kent de gruwelverhalen wel van tientallen honden, opgesloten in hokken die dienen als levende puppyfabrieken. De kleine, zogende pups zijn net van de tepel af en hup…daar is de volgende lading alweer. Klaar om verkocht te worden! Soms zelfs gewoon te bestellen vanaf internet, en thuis afgeleverd, welk ras je maar wilt! Soms is het echter niet zo overduidelijk dat je met een broodfokker te maken hebt.
Potentiële kopers kregen ook te horen dat de uitverkoren hond in huiselijke kring was opgegroeid en aan kinderen en andere dieren gewend was. Soms werd klanten voorgespiegeld dat de door hen te kopen hond(en) drachtig was of waren en weldra zou(den) werpen.” Hoe weet je dan als potentiële koper of het wel/niet klopt? De papieren zijn in orde, het hondje groeit op in huiselijke kring… toch? Of niet? Ben kritisch en doe vooronderzoek.
Internet kan veel boven water brengen, als je maar durft te zoeken en kritisch durft te kijken. Er zijn voorbeelden bekend van fokkers die een nest aanbieden, terwijl er “toevallig” bij een buitenlandse collega een nest geboren is. In het proefschrift “25 kilogram pups graag” van Van Den Heuvel (een fenomeenstudie van de illegale hondenhandel) is het volgende te lezen: “De dierenhandel kan gesitueerd worden binnen dit grijze circuit van legale en illegale handelsactiviteiten die met elkaar verweven zijn.
Er zijn genoeg redenen om illegaal dieren te verhandelen. Een eerste reden is de winst. Er hoeft via deze weg geen belasting betaald te worden. Een andere reden is het behouden of verwerven van een concurrentiepositie binnen de markt. Verder zijn de mogelijkheden voor illegale handel groot. Fraude met vergunningen is moeilijk te ontdekken en de handel is moeilijk te controleren.
Dit betekent onder meer vrijheid van goederenverkeer en diensten - neukende honden.” De Nederlandse wetgeving biedt veel mogelijkheden voor illegale hondenhandel, waardoor Nederland blijkbaar al 50 jaar lang een centrale rol speelt in de illegale hondenhandel. Het is, onder andere, makkelijk om Nederlandse dierenpaspoorten te regelen, waardoor veelal Duitsers (die liever geen honden uit Hongarije willen, maar wel uit Nederland) deze honden afnemen.
Een fokker die net een nest heeft gehad, kan makkelijk nieuwe puppy’s bij de teef aanleggen en verkopen als eigen fok. En u heeft een moederhond gezien, zoals u geadviseerd was om op te letten…. toch? Het onderzoek van Van den Heuvel meldde ook dat er door de Nederlandse Dierenbescherming in 2003 een onderzoek is gedaan rondom het fenomeen illegale hondenhandel, aan de hand van 1600(!!) meldingen van gedupeerden.
België en Oost-Europese landen worden het vaakst genoemd. De honden worden in het buitenland goedkoop gefokt en dan per nest opgekocht om daarna in erbarmelijke omstandigheden naar Nederland te worden gebracht. Daar komen ze bij handelaren terecht. Deze houden gemiddeld 60 honden van verschillende rassen en besparen op alles waar ze maar op kunnen besparen.
De pups worden verkocht terwijl ze in een matige tot slechte gezondheid verkeren - neukende honden (donut hondenmand). Als de pups ziek worden, wordt de koper doorverwezen naar de dierenarts van de fokker. Er wordt de kopers aangeraden niet naar de eigen dierenarts te stappen. Om te voorkomen dat de handelaar grootschalig lijkt, worden losse advertenties per ras geplaatst.
De honden zijn veel goedkoper dan normaal: de prijzen schommelen tussen de 200 en de 500 euro terwijl de normale prijs varieert van 500 tot 1000 euro.” Deze situatie is heden ten dage onveranderd, zoals ook valt te lezen in “de puppydossiers” van Drs. D.P (neukende honden). van Uhm uit 2010. Als je minder dan 20 honden per jaar fokt ben je voor de wet een hobbyfokker.
Een goede hobbyfokker is gewoon vergelijkbaar met een goede fokker, het verschil zit hem in het aantal pups dat geboren word op jaarbasis. Een hobbyfokker heeft vaak 1 à 2 honden die opgroeien in huiselijke kring, waarmee hij besluit een nest te fokken uit een zorgvuldig gekozen combinatie. Omdat deze fok kleinschaliger is, heeft deze ook een persoonlijker karakter - hondenfietsmand voorop.
Deze fokker verdient niet zijn geld met zijn fok, het is hobbymatig, wat niet wilt zeggen dat deze fok niet serieus wordt aangepakt. Vaak heeft deze fokker een reguliere baan erbij en is deze fokkerij ontstaan vanuit een bezieling voor zijn ras. Ook hobbyfokkers kunnen wel of niet aangesloten zijn bij een rasvereniging, dat is ieder zijn eigen keuze.
Latest Posts
Geen Slapende Honden Wakker Maken
Wratjes Bij Honden
Kunnen Honden Corona Hebben